Your appearance is the first impression your soul gets to give... "Az ember külsője, belsőjének címlapja."

2013. szeptember 4., szerda

Divatbemutató a Gellért Fürdőben

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Sonia Produkciós Kft. szakmai együttműködésével pályázatot írt ki, melynek célja a 1940-es, 1950-es évek strandöltözékeinek modern szemléletű, mai értelmezésű feldolgozása, beemelése a hazai divatszakma iránt érdeklődő közönség látóterébe. 

Az esemény vendégvárója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszék hallgatóinak koncertje volt, akik stilszerűen a 40-es, 50-es évek zenei hangzását tárták elénk.

Az borús idő és a nyárvégi zivatar se tudta elmosni a színfalak mögött egész nap készülő, rendkívül színvonalas bemutatót. A helyszín egyrészt csodás, mert a Gellért Fürdő szépsége a mai napig páratlan, másrészt a kifutó szokatlan helyen a kinti medence fölé építették így emelve az est különleges hangulatát.




1)
ALAPI KATALIN
vidám színhasználata jól indította az estét.


2)

ALBERT ALEXANDRA
a magasított derék hasznalata már-már alap követelménynek  számított a show folymán.


3)

BAJKÓ-RÉKA KATALIN,
Marilyn Monroe boldogan viselte volna ezeket a kifejezetten szexi darabokat.



 4)
BILAU DEA
letisztult színátmenet jellemezte a kollekciót.



 5)
BÜKI SZABINA,
a formák használatával vívta ki a figyelmet, és egyedi fejdíszekkel koronázta a teljes összhatást.



6)

CSABAI ZITA,
a második helyezettnek járó díj tulajdonosa, érzékien ültette át a 40-es 50-es évek divatját műbőr és muszlin anygok párosításával a mai kacérabb világunkba.



 7) 
DEÁK JÁNOS
egyetlen férfi tervezőnk fehér színt párosította fűzős díszítésekkel, mely feszültséget teremtett a textúrán, így csempészve egy kis játékosságot a műalkotásba.


 8)

KACZÚR ALEXANDRA,
szimpla eleganciájaval bűvölte el a nagyérdeműt.



 9)
KÁROLYI-KOVÁCS VIKTÓRIA
kollekciója volt az est fődíjas pályaműve, a babás színek és a strandöltözékek kivitelezése hamar belopták magukat a közönség szívébe.



10)

LÁSZLÓ BEÁTA
tervei kifejezetten tetszettek mert glamorous darabjait kellő mértékű csáberővel kompenzálta, így alkotva egy brilliáns kollekciót.
 

11)

MÉSZÁROS MÁRTA ÁGNES
a fekete szín különösen gyakori volt a bemutató folyamán.


12)

RUSZNÁK LAURA
fürdőruhái a régi filmek hangulatát idézték elő.



13)

SZAKÁCS ALEXANDRAnak,
köszönet az élményért, amivel Jázmin hercegnő trendi fürdőruha kollekcióját tárta a nézők elé.


14)

SZÉPLIGETI ÁGNES
A tavalyi különdíjas tervező, idén is ámulatba ejtőt alkotott és ezzel méltán védte meg címét.Az arany, fekete színösszeállítás tökéletes arányának keverése, már magában is emelkedettséget áraszt magából, és ezt egy - egy muszlin uszállyal meghintve igazi Szépligeti Ágis eleganciát kaptunk. Köszönjük!


15)
SZTANCS-ÁGNES FRUZSINA
vonalvezetése igazi 50-es évek!


16)

TÓTH EMESE,
kollekciója 3 női és 3 férfi öltözékből állt. 

 
Az egyetlen férfi kollekció modelljei a Széchenyi Bank FTC vízilabdacsapat játékosai voltak. A három izmos férfi test látványa a csapattársak irigykedését váltotta ki, mely hangos fütty szó és taps vihar közepette emelte a design nagyságát és a fiúk önbizalmát.



17)

VARGA ANDREA,
flitter hatású textil használattal üdvözölte a nézőket, melynek hatása nem maradt el.



18)

VÁRADI MARIETTA
farmernadrágból merített ihletet, és bár a kollekciók abc sorrendben vonultak fel, a sors fintora ,hogy pont ez a 3-as maradt az est végére, hiszen a farmer örök, akárcsak ennek az eseménynek a az élményei emlékeinkben.



A Piros Kabátos Lány