Your appearance is the first impression your soul gets to give... "Az ember külsője, belsőjének címlapja."

2012. június 22., péntek

London, mint cosmopolitán divat főváros:


Christian Louboutin cipő kiállítás 2012 május 1 – július 9.


2012. június 11. Hétfő reggel, megint zuhogó esőre ébredhettünk Londonban. 50 perces készülődés majd 40 perces kocsikázás és negyed órás parkolás után végül megérkeztünk a  Temze partján lévő Design Museumba. 

Ezt a napot a nőiesség előtt tisztelegve, a cipők Istenének áldoztuk. Így jutottunk el Christian Louboutin cipő kiállítására. J

A híres cipőtervező, akinek a piros cipőtalp a védjegye, több, mint 20 éves pályafutás után méltón viseli a „cipők Atyja” címet. A kiállításon megtudhattuk többek közt, hogy Dita Von Teese használja revüiben a strasszos csodákat, mellesleg Miss Piggy is boldog Louboutin cipő tulajdonos, míg egy – egy Barbie baba több doboznyi cipővel is rendelkezik egy szettben.

Pigalle névre hallgató klasszikusnak számító fekete magas sarkúját elsők közt Shirley MacLaine hordta a „Irma la Douce” cimű filmben.

A cipők ihletői  a revütáncosok, így nem csodálkozni a 12cm-es sarkakon.

A napjainkban igen divatos „fétis” is helyet kapott a bemutatón. Louboutin szerint: „A gyártók készítenek mindenféle céllal cipőket: sportoláshoz, utcára, télre/nyárra… úgy gondoltam külön a szexre is tervezek egy sorozatot.” Fétis sorozata között szerepelt: a fakír, a sziámi és a fekete lakk borítású balett cipője is.


A Piros Kabátos Lány